Biografi

419314_10200515543548704_1688894193_n-1-150x150

Birgitte Bartholdy er født 23. april 1960 i Brabrand.
Heldigvis midt på dagen for fødslen foregik i soveværelset i huset, som familien lige var flyttet ind i, og hendes far havde endnu ikke fået hængt en lampe op der.
Hun er eneste pige i en søskendeflok på fem og er vokset op i et hjem, hvor samfundsforhold, videnskab og psykologi ivrigt blev diskuteret hen over middagsbordet. Fra Brabrand flyttede familien først til Næsby ved Odense og senere til Farum på Sjælland.
Efter studentereksamen fra Birkerød Statsskole rejste hun først i nogle år i bl.a. USA og Europa, indimellem at hun arbejdede som pædagogmedhjælper og rengøringsassistent. Derefter uddannede hun sig til journalist på Journalisthøjskolen i Aarhus.

I løbet af sin journalistiske karriere har hun bl.a. været kulturreporter og anmelder på kulturredaktionen på Frederiksborg Amts Avis.
Senere var hun i en lang årrække kulturredaktør, fiktionsredaktør, klummeskribent, interviewer og livsstilsreporter på ALT for damerne. I dag skriver hun freelancejournalistik for en lang række medier, bl.a. fagblade, ugeblade og magasiner,  og arbejder desuden som  ghostwriter, tekstforfatter, medierådgiver og oversætter.

Sideløbende skriver Birgitte Bartholdy bøger. Hun debuterede i 2003 med den roste roman Med og uden mænd (Gyldendal).
Tre år efter, i  2006, udkom hendes anden roman, ægteskabshistorien  I Jakobs hus (Gyldendal), der har solgt i et stort oplag og stadig sælger.
I 2013 kastede hun sig ud i krimigenren med Frostgrader (Lindhardt og Ringhof), der tager udgangspunkt i et mord på et modeblad. Krimien er især blevet rost for sin troværdige skildring af den ugeblads- og magasinpresse, som Birgitte Bartholdy kender ud og ind fra sine mange år som journalist og redaktør på ALT for damerne.
Dernæst fulgte fagbogen Kunsten at skifte spor, som er inspireret af hendes eget skift fra at være fastansat og til at blive freelancer med alt, hvad det indebærer af usikker økonomi og nye udfordringer. Den er fyldt med interviews båd med eksperter og cases og blevet til i et tæt samarbejde med coach og journalist Ulla Schade.
I 2016 vendte hun med den spændende generationsroman Vildfarelser tilbage til fiktionen. Historien handler om forførelse, politisk såvel som erotisk, og har tråde tilbage til det politisk aktive kollektivmiljø i Danmark i 1970’erne og til borgerkrigen i Angola. Forfatteren Kristen Bjørnkjær har i Information beskrevet den som lige så spændende som Peter Øvig Knudsens Blekingegadebanden, som han ser den som en fiktiv pendant til.

Seneste har hun skrevet den underholdende og inspirerende fagbog ORDBLIND – gå efter drømmen, hvor hun interviewer 11 mænd og kvinder i forskellige aldre om livet som ordblind. De 11 har alle fundet et arbejde, de brænder for, og hvor de kan udfolde deres talenter. I bogen giver de indblik i hårde skoleforløb, nederlag og sejre, deler de ud af dyrekøbte erfaringer, giver inspirerende råd og fortæller om den berusende frihed i at vælge sin egen vej i livet.

I kan se mere om Birgitte Bartholdys fem første bøger under fanen “Bøger” og mere om ORDBLIND – gå efter drømmen under fanen “Seneste nyt”.